Scissorsafe void former

Scissorsafe er et forankringssystem for personlig fallsikring som er utformet for å hindre fall ved arbeid i høyden.

Scissorsafe forankringssystem er spesielt utviklet for betongarbeid. Takket være forankringssystemets unike utforming kan du enkelt flytte forankringspunktet fra en innstøpt Scissorsafe-innsats til en annen.

En forankringsanordning som støpes inn i betongen, gir både økonomiske fordeler og økt sikkerhet på arbeidsplassen. Du slipper å bore i betongen for å feste forankringspunkter, og du trenger heller ikke å lastteste forankringsanordninger som bygger på friksjon, før øvrige fallsikringskomponenter kan kobles til. Forankringspunkter er svært viktige komponenter i et personlig fallsikringssystem for å kunne koble slynger, liner, falldempere og redningssystemer til den bærende strukturen på en sikker måte.

Scissorsafes forankringspunkter lages ved å spikre fast en todelt plastinnsats i den horisontale støpeformen før støping. Når støpeformen senere fjernes, er alle forberedelser gjort for å kunne plassere forankringspunkter over brukeren. Scissorsafe har en unik mekanisk løsning som gjør at forankringen åpner seg i hulrommet som er laget i betongen, og låses med karabinkrok i forankringspunktet.

Scissorsafes forankringsanordninger kan gjenbrukes i hele prosjektet og er derfor et økonomisk valg. Systemet krever ikke boring i betong, noe som reduserer arbeidstid i høyden, samt arbeid i støv- og støyfylt miljø. Forankringsanordningen kan brukes sammen med både fallhindrende og falldempende systemer, med forankringspunkter plassert over brukeren, for å koble til horisontale livliner, posisjoneringsutstyr og falldempende systemer. Scissorsafe brukes i stor grad ved installasjon av midlertidig fallsikring, fasader og balkonger.

Scissorsafe-systemet er testet av tredjepart for å sikre at det oppfyller kravene i henhold til EN 795, klasse B.

ART.NR. SSAN002

PDF Produktblad

BRUKERMANUAL
Scissorsafe

Scissorsafe anchor installation